Menu

Karta dań

POLECAMY I ŻYCZYMY PAŃSTWU SMACZNEGO!

JAJECZNICA NA MAŚLE (3) 3szt.
(SCRAMBLED EGGS ON BUTTER)
JAJECZNICA Z KIEŁBASĄ (3) 3szt.
(SCRAMBLED EGGS WITH SAUSAGE)
JAJECZNICA Z BOCZKIEM (3) 3szt.
(SCRAMBLED EGGS WITH BACON)
JAJECZNICA Z CEBULĄ (3) 3szt.
(SCRAMBLED EGGS WITH ONION)
PARÓWKI GOTOWANE 2szt.
(BOILED FRANKFORTERS)
KIEŁBASA GOTOWANA 100g
(BOILED SAUSAGE)
KIEŁBASA SMAŻONA Z CEBULĄ 120g
(SAUSAGE FRIED WITH ONION)
WĄTRÓBKA WIEPRZOWA Z CEBULĄ 200g
GRZANKI Z SZYNKĄ I ŻÓŁTYM SEREM (1,3,7) 3szt.
(CROUTONS WITH HAM AND CHEESE)
OMLET Z PIECZARKAMI (1,3) 1szt.
(OMELETTE WITH MUSHROOMS)
OMLET Z DŻEMEM (1,3) 1szt.
(OMELETTE WITH JAM)
OMLET ŚWIĘTOKRZYSKI 1szt.
(szynka, kukurydza, ogórek, papryka, ser żółty) (1,3,7)
(REGIONAL OMELETTE (ham, corn, cucumber, pepper, cheese))
ZESTAW ŚNIADANIOWY I 1szt.
(szynka 100g, ser żółty 50g, pomidor 70g, ogórek 50g, masło 20g, jajko 1szt., sałata 2g, dżem 1szt.)  (1,3,7)
(BREAKFAST I (ham 100g, cheese 50g, tomato 70g, cucumber 50g, buter 20g, egg 1pc, lettuce 2g, jam 1pc)
ZUPA ŁYSOGÓRSKA(1,3,9) 400g
 
ROSÓŁ Z MAKARONEM (1,3,9) 300g
 
ROSÓŁ Z USZKAMI (1,3,9) 300g
 
ZUPA KLOPSIKOWA(1,3,9) 400g
 
ZUPA DROBIOWA(1,3,9) 400g
 
ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ (1,3,7,9) 400g
 
ZALEWAJKA ŚWIĘTOKRZYSKA (1,3,7,9) 400g
 
ZUPA PIECZARKOWA(1,3,9) 300g
 
ZUPA PULLEMURGENO(1,3,9) 350g
SCHAB DUSZONY W WARZYWACH(1,3) 200g
 
KOTLET SCHABOWY (1,3,7) 150g
(PORK CHOP)
KOTLET SCHAB. Z PIECZ. ZAPIEK. ŻÓŁTYM SEREM(1,3,7) 200g
(PORK CHOP WITH MUSHROOMS AND CHEESE)
KOTLET SCHABOWY PO WIEDEŃSKU (1,3,7) 180g
(VIENNA PORK CHOP)
KOTLET SCHABOWY PO SZWAJCARSKU (1,3,7) 200g
(SWISS PORK CHOP)
KARCZEK PIECZONY W SOSIE (1) 150g
(ROASTED PORK NECK WITH SAUCE)
PULPETY W SOSIE WŁASNYM(1,3) 150g
KOTLET MIELONY (1,3,7) 150g
(MINCED CHOP)
GULASZ WIEPRZOWY 150g
(PORK STEW)
WĄTRÓBKA SMAŻONA (1,3) 150g
(FRIED PORK LIVER)
PLACEK ZIEMNIACZANY PO WĘGIERSKU (1,3,7,10) 300g
(HUNGARIAN POTATO PANCAKE)
STEK DROBIOWY POD PIERZYNKĄ (1,3) 200g
GYROS NA FRYTKACH Z SOSEM CZOSNK.I PEKIŃSKĄ(6) 300g
(GYROS WITH CHIPS IN GARLIC SAUCE AND CHINESE CABBAGE)
FILET Z PIERSI KURCZAKA (1,3) 150g
(CHICKEN FILLET)
KOTLET DE VOLAILLE (z żół. serem i pieczarkami) (1,3,7) 150g
(CHOP DE VOLAILLE – with cheese and mushrooms)
KOTLET PO KOWALSKU (1,3,7) 150g
(BLACKSMITH'S CHOP)
UDKO KURCZAKA GOTOWANE LUB PIECZONE 100g
(COOKED OR BAKED CHICKEN THIGH)
RYBA MINTAJ SMAŻONA (1,3,4) 100g
(FRIED FISH POLLOCK)
ŁOSOŚ Z PATELNI (FILET) (4) 100g
(SALMON FRIED)
PSTRĄG DUSZONY (4) 100g
(TROUT STEWED)
ŚLEDŹ Z CEBULĄ (4) 100g
(HERRING IN OIL WITH ONION)
ŚLEDŹ PO CYGAŃSKU W SOSIE POMIDOROWYM (4) 100g
(HERRING IN TOMATO SOUCE)
ŚLEDŹ W ŚMIETANIE (4,7) 100g
(HERRING IN SOUR CREAM)
PENNE Z SOSEM BOLOGNESE(1,3,7) 300g 
NALEŚNIK Z SEREM I POLEWĄ CZEKOLADOWĄ (1,3,7,8) 200g
(PANCAKES WITH COTTAGE CHEESE AND CHOCOLADE SOUCE)
NALEŚNIK Z DŻEMEM I BITĄ ŚMIETANĄ (1,3,7) 200g
(PANCAKES WITH JAM AND WHIPPED CREAM)
NALEŚNIK Z M. DROB. W SOSIE SŁOD-KWAŚ I SUR. (1,3,7) 200g
(PANCAKES WITH POULTRY MEAT WITH SWEET AND SOUR SAUCE AND SALADS)
NALEŚNIK Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM (1,3,7) 200g
(PANCAKES WITH MUSHROOMS AND CHEESE)
PIEROGI RUSKIE (1,3,7) 8szt.
(RUSSIAN DUMPLINGS)
PIEROGI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM (1,3,7) 8szt.
(DUMPLINGS STUFFED WITH CABBAGE AND MEAT)
PIEROGI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI (1,3,7) 8szt.
(DUMPLINGS STUFFED WITH CABBAGE AND MUSHROOMS)
PLACKI ZIEMNIACZANE Z CUKREM (1,3,7) 200g
(POTATO PANCAKES WITH SUGAR)
CEPELINY ŚWIĘTOKRZYSKIE Z MIĘSEM (1,3) 300g
(REGIONAL ZEPPELINS WITH MEAT)
ZAWIJANIEC ŚWIĘTOKRZYSKI(1,3,7) 300g
ZIEMNIAKI (7) 200g
(BOILED POTATOES)
ZIEMNIAKI PIECZONE (7) 100g
(BAKED POTATOES)
FRYTKI (7) 150g
(CHIPS)
KASZA JĘCZMIENNA/GRYCZANA (na zamówienie) (1,7) 200g
(BARLEY GROATS/BUCKWHEAT)
RYŻ (na zamówienie) (7) 200g
(RICE)
PIECZARKI SMAŻONE (7) 100g
(FRIED MUSHROOMS)
KOMPOT 200g
(COMPOTE)
MASEŁKO (7) 25g
(BUTTER)
MUSZTARDA (9) 30g
(MUSTARD)
KETCHUP 30g
(KETCHUP)
MAJONEZ (3) 30g
(MAYONNAISE)
CHRZAN 30g
(HORSERADISH)
PIECZYWO MIESZANE (1,3,7,11) 50g
(BREAD)
CYTRYNA PLASTER 20g
(LEMON  SLICE)
SURÓWKA WARZYWNA (marchewka,jabłko,por,seler) 130g
(VEGETABLES MIXTURE(carrot,apple,leek,celery)
MARCHEWKA Z JABŁKIEM 150g
(CARROT WITH APPLE)
PEKIŃSKA Z SOSEM VINEGRET (6) 130g
(CHINESE CABBAGE WITH VINAIGRETTE)
KAPUSTA BIAŁA Z MAJONEZEM (3) 130g
(WHITE CABBAGE WITH MAYONNAISE)
KAPUSTA CZERWONA 130g
(RED CABBAGE)
KAPUSTA KISZONA 150g
(SAUERKRAUT SALAD)
KAPUSTA ZASMAŻANA (1) 150g
(FRIED SOUR CABBAGE)
BURACZKI ĆWIKŁOWE 150g
(BEETROTS)
BURAKI ZASMAŻANE (7) 150g
(FRIED BEETS)
OGÓREK KISZONY 100g
(SOUR CUCUMBERS)
OGÓREK KONSERWOWY 100g
(PICKLED CUCUMBERS)
SURÓWKA WIOSENNA (7) 100g
(SPRING SALAD)
MIZERIA 150g
(FRESH CUCUMBER SALAD WITH SOUR CREAM)
POMIDOR Z CEBULĄ 150g
(TOMATOES WITH ONION)
ZESTAW SURÓWEK 200g
(SET OF SALADS)
HERBATA Z CYTRYNĄ 150ml
(TEA WITH LEMON)
HERBATA OWOCOWA 150ml
(FRUIT TEA)
HERBATA ZIELONA 150ml
(GREEN TEA)
KAWA PARZONA 150ml/7g
(BREWED COFFEE)
KAWA ROZPUSZCZALNA 150ml/7g
(INSTANT COFFEE)
KAWA LATTE 150ml
(LATTE)
KAWA ESPRESSO 60ml
(ESPRESSO COFFEE)
KAWA CAPPUCCINO 150ml/5g
(CAPPUCCINO)
MLECZKO DO KAWY (7) 50ml
(CREAM COFFEE)
LODY Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI (3, 7) 300g
(ICE CREAM WITH WHIPPED CREAM AND FRUIT)
SERNIK (1,3,7) 120g
(CHEESECAKE)
SZARLOTKA NA GORĄCO Z LODAMI I BITĄ ŚMIETANĄ (1,3,7) 250g
(HOT APPLE-PIE WITH ICE-CREAM AND WHIPPED CREAM)
ANANAS W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM Z SOSEM (1,3,7) 200g
(PINEAPPLES IN PANCAKE BATTER WITH SAUCE)

PROSIMY O ZAMAWIANIE POSIŁKÓW PRZY BUFECIE. W OGRÓDKACH OBOWIĄZUJE SAMOOBSŁUGA

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby konsument miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
W związku z powyższym w MENU przy każdym daniu znajdą Państwo numer alergenu jaki występuje w danej potrawie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, delikat, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Godziny otwarcia:

Poniedzałek - Piatek: 6:00 do 22:00
Sobota: 6:00 do 18:00
Niedziela: 13:00 do ostatniego klienta